DuckCharmers Bewitching

DuckCharmers Kennel fikk sitt første kull den 28 mai 2015 i slutten av mai. Vi fikk 3 gutter og 3 jenter alle friske og velskapte. Mor til dette kull er vår skjønne tispe NVCH Quickstep foxy Nova vom Lech-Toller Nest. Og faren er DKJV-13, N DK UCH Adoreas Red Goldenbamse.


Fra denne kombinasjon forventer vi flotte valper som har stor motor, arbeidsvilje, valper som vil være lett trente og med stor «will to please». Vi forventer videre at de vil arve sine foreldres utmerkede jagtegenskaber for de valpekjøpere som ønsker en jakthund eller sporhund. Dette blir valper som må ha et aktivt liv, med hjernetrim, utfrodringer og trening.


Begge hundene er klinisk friske, uten allergier eller kjente sykdommer. Vi har testet begge for det som vi kan DNA teste de for. Naturligvis kan man ikke garantere noe, men vi har gjort det vi kan for å sikre at valpene blir sunne og glade hunde med et godt gemyt. Vi har prøvd å unngå en høy innavlsgrad for å unngå en fordobling av evt. dårlige gener. Og på 6 generasjoner er innavlsgraden  i DogWeb på 0%. På 8 generasjoner er den på 0,195%. FOXY - NVCH Quickstep Foxy Nova vom Lech-Toller Nest (link)


Født: 2 april 2012

Far: Foxgroves Maritime Skipper JH WD CD

Mor: S (J) T CH Nova Bella vom Lech-Toller Nest

Hofter:A

Albuer:A (0)

Øyne:Fri (26.05.2014)

PRA:Clear

CEA:Clear

JADD:Probable Normal

CP1:Clear/Normal
DM:Clear/Normal


Foxy er Norsk Viltspor Champion (oppnådd på bare 4 spor, innen hun var 2år gammel) og har fått CERT og reserve CACIB på utstilling samt CK flere ganger.


Foxy er en utrolig flott tispe, sterk, uredd, arbeidsom, rask og utrettelig. Hun er utrolig lettrent og samarbeidsvillig. Hun har en enorm «will to please» (vil gjerne gjøre fører glad) og jobber fantastisk bra om det er blodspor, jakttrening eller rallydighet. Hun elsker å trene og gjør alt med en glede og oppmerksomhet som gjør en glad å jobbe med henne. Hun er uredd og det viser seg bl.a.  i måten hun tar seg frem i terrenget. Hun tar altid forteste veien ut og hjem. Mange hunde har travelt å komme ut for å hente apporten/dummien, men Foxy har like travelt med å komme tilbake til meg. 

I utstillingsringen er hun utrolig lett å stille og hun har bare øyne for den som stiller hende (meg). Hun er en høy, muskuløs tipse av slank type og får flotte kritikker. Hun kunne ha noe bedre vinkler og vi har alltid ønsket oss at hun hadde bedre pels, men siden vi byttet fôr i oktober har hun fått en flott tykk og deilig pels :). Goldenbamse har ypperlige vinkler og vi håper valpene vil arve dem.


Hun er en glad og kjærlig hund som viser sin glede i å se oss samt våre venner og kjente. Hun kan være litt reservert til å begynne med overfor helt fremmede (noe som ikke er unormalt for Tollere), men når man først er akseptert så er hun ikke sen om å vise sin glede ved å se deg. Hun er glad i barn som hun kjenner, men er tilbakeholden overfor barn hun ikke kjenner godt - dette går dog over så snart hun føler seg trygg på dem. Dette er hovedsakelig på grunn av for dårlig sosialisering fra vår side da hun var valp og hun hadde et brukket ben og måtte av den grunn holdes i ro i veldig lang tid.


Foxy jobber bra med andre hunder og finner fort sin plass i en flokk. Hun kan være litt brysk til å begynne med, om noen er for voldsomme og masende, men lar de henne være i fred er alt bare flott.


Vi har vært på andejakt med Foxy noen ganger og dette har hun løst veldig bra og uten problemer. Når vi trener jakttrening eller er på jagt er hun er stille når hun jobber, men kan godt bli litt ivirig når hun venter sin tur. Vi har stadig mye å lære Foxy og jeg, men så langt imponerer hun oss!BAMSE - DKJV-13 N DK UCH Adoreas Red Goldenbamse (link)


Født: 8 mai 2012

Far: N UCH Lauvstuas Jimmy Foxy Taikapoika

Mor: DK N UCH, SE U (U) UCH DKV-13 Adoreas Red Caprice

Hofter:A

Albuer:A (0)

Øyne:Mild Distichiasis (9.9.2014)

PRA:Clear

CEA:Clear

JADD:Probable Normal

CP1:Clear/Normal
CPLS:Clear/Normal

DTR (DILUTE): Clear/Normal


Vi så Bamse for første gang nede i Herning på en utstilling i November 2013 og jeg (June) falt for han med det samme. Hans sinnsro og flotte gemyt var noe som tiltalte meg umiddelbart. At han var pen å se på og blev Dansk Junior Vinner var heller ikke dårlig, men det var ikke det som tiltrakk meg mest. Det var hans utrolige ro og gemytt. I april 2014 tok jeg så kontakt med Hilde (Bamse´s flotte eier) første gang for å lufte tanken at jeg kunne tenke meg å bruke Bamse på Foxy når den tid kom og hva hun sa til det. Vi ville vente til Foxy var 3år så der var god tid, men jeg ville gjerne så et lite frø ;). Tiden til Foxy ble 3 ville også gi oss mulighet for å se hvordan Bamse og Foxy utviklet seg både med tanke på gemytt, modenhet, helse og hvordan de taklet å gå fra unghund og hormonbomber til voksen.  

I løpet av 2014 møte vi Bamse og Hilde et par ganger, enten på utstilling eller Rallylydighet stevne. Og jeg ble mer og mer sikker på mitt valg av hannhund til Foxy, og så mot slutten av 2014 fikk vi det endelig ja fra Hilde og Goldenbamses oppdretter, Gunn Tove, at vi var godkjent. Vi skulle bare ha de siste DNA tester på plass for å være sikker på at dette ville vær en ok match, og så kunne vi slippe nyheten om vårt første kull.

Her er en liten presentasjon av Bamse fra Hilde:


«Bamse, snart 3 år, er kjennetegnet av glede, fart og engasjement. Han tar enhver utfordring på strak labb. Bortsett fra når han møter andre hanner. Han vil ikke ha trøbbel, så han spiller ut hundevokabularet sitt og har faktisk aldri vært i konflikt med noen hunder (eller andre dyr). En fredelig sjel, kan man trygt si.


Han regner med at alt går bra her i verden, og hvis det skulle  bli et snev av tegn til tull, så er han 100 m unna i en fei.


Bamse er vakker på den måten at man bare MÅ ta på ham for å kjenne på pelsen og se ned i det vakre, sjarmerende ansiktet.


Han er en streetsmart gutt. Bamse er veldig kvikk, så det man vil lære ham bør være rett fra første stund.. Det at han tar ting så raskt, gjør at det er veldig morsomt å trene med ham. Leker er toppers.

Valpene hans blir noen vakre, trivelige smartinger  «


Bamse er en utrolig flott hanhund med det mest fantastiske gemyt. Han er testet og godkjent som terapihund noe som vitner til hans flotte gemyt. Han er arbeidsvillig, har stor «will to please», smart, lærer fort og liker fart! Han er en flott hanhund med gode vinkler, nydelig farge og pels, vakker og her i mars fikk han sitt siste CERT og ble dermed Norsk og Dansk Utstillings Champion. Velfortjent må man si!


Han er også blitt trent noe med jakttrening og jobber særdels bra. Stille når han jobber, effektiv og løser oppgavene lett. Han kan gi fra seg litt lyd når han venter på tur.