Valp fra oss

Valp fra Oss


Dersom du er interessert i valp fra oss,  sender du oss først en introduksjonsmail om deg/dere selv, hvorfor dere vil ha en Toller. Fortell om din/deres erfaring med hund og planer for hundeholdet.


Da en Toller både trenger og fortjener mye mere enn bare daglige turer - selger vi ikke våre valper som rene tur/familiehunde. Ønsker dere en turven er vi ikke oppdretteren for dere!


Du er selvfølgelig velkommen til å hilse på oss og hundene våre om du vurderer å skaffe deg en Toller og se om denne rasen er noe for deg.


For oss er det en selvfølge å følge opp valpene gjennom hele livet og vil minst en gang pr år prøve å arrangere valpetreff og treninger sammen med andre fra vårt oppdrett. Vi ønsker være en del av valpenes liv, og om dere ikke ønsker kontakt og oppfølgning er vi ikke oppdretteren for dere.

Vårt oppdrett av Toller skjer i liten skala, og vi vil ha valpekull med jevne mellomrom. Vi selger ikke valp til noen vi     ikke har møtt personlig, både før valpene er født og minst en gang innen valpen skal hentes. Dette for at vi kan bli kjent med hverandre, dere bli kjent med hundene våre og ikke minst være sikker på dere vil kjøpe valp fra oss. Det er viktig at kjemien mellom oss er i orden.


Vi tar ikke depositum for å stå på valpeliste til et kull, da valpen først er solgt til kjøper når den hentes og kontrakt underskrives. Innen da kan begge parter trekke seg fra den muntlige avtale skulle noe skje at man ikke kan ta imot en valp allikevel eller finner ut av man ikke vil ha valp fra oss. For vår del vil vi ha muligheten til å trekke salget om vi føler at det ikke er noen bra match for valpen eller for oss.


Det samme gjelder når vi skal ha en deleier på en hund. Her er kjemien ekstra viktig, da man skal ha kontakt med hverandre i mange år fremover og tillit til hverandre er nødvendig.  Derfor vil det være sånn at dersom deleier eller oppdretter føler at dette ikke blir en god avtale vil man kunne trekke seg helt opp til tidspunktet for henting av valp og underskrift av avtalen.


Vi vil prioritere valpekjøpere som vil være aktive med deres hund, og ser det som positivt at man vil konkurrere med den innen for en hundesport dere velger, men det er ikke et krav.


Selv er vi opptatt av jakttrening, rallylydighet, blodspor og vanlig lydighet, men der er mange andre ting man kan gjøre med sin Toller. Agility, hopp, brukspor, redningshund, smeller, HTM, Freestyle og mer. Vi ser etter valpekjøpere som har gjort sine tanker omkring det å ha en Toller og hvordan de vil aktivere den og gi den et innholdsrikt, utfordrende og stimulerende liv som de fortjener.


Når valpene blir født.


Når valpene har blitt født og blitt noen dager gamle ringer vi til dem som er godkjent til en valp fra det kommende kullet. Det kan da bli positivt eller negativt svar alt etter hvor mange valper og hvilket kjønn de har.


Valpenes tid hos oss


Når valpene blir født følges hver enkelt valp individuelt opp der vekt, når de åpner øynene og andre fremskritt dokumenteres. Valpene vil preges inne hos oss, hvor de vil håndteres daglig, bli utsatt for stimuli, lyder og dufter. De vil, når de er gamle nok bli tatt med til nye miljø, oppleve barn, andre dyr, fremmede mennesker og prøve seg på forskjellige underlag og mye mer.  Vi vil ta dem med til dyrlegen og ta de med på kjøreturer. På vår hjemmeside og FB vil dere finne bilder og lese om valpene. De første ukene har vi besøksforbud for å minimere smittefare og for at tispen skal være i ro med valpene den første tiden. Etter at valpene er fylt 4 uker er dere velkomne til å besøke oss.


Valg av passende valp


Vi legger utrolig mye tid ned i hver valp og det er viktig for oss at rett valp havner i rett familie.  For å få de beste forutsetningene for å lykkes ut fra de ambisjoner du har for din valp, vil vi først når valpene er 8-9 uker velge hvilken valp som vi tror passer best til deg. Vi tar med i betrakningen hvordan valpen har vært i gjennom de 8-9 uker, hvordan de er i flokk og alene. Vi tar de med på miljøopplevelser, kjøreturer, lar de snuse og oppleve vildt,  oppelve skudd og mye annet.


Levering av valpen


Valpene forlater oss etter at de er blitt 9 - 10 uker. De har da vært på veterinærbesøk og fått ormekur og har blitt ID-merket alt etter NKK sine regler. Innen henting skal dere ha tegnet forsikring for valpen.Når du henter valpen får du med:


§  registreringsbevis fra NKK

§  NKK’s kjøpeavtale og veterinærbesigtigelsen.

§  informationsmateriale fra NKK

§  Vårt informasjonshefte om stell og trening av hund samt annen nyttig informasjon

§  fôr til de første dagene (Vom & Hundemat råfôr)

§  fløyte, dummy, pledd og leke


Når du henter valpen går vi igjennom kommende ormekurer og vaksinasjoner, mattider, tips og råd om hvordan få valpen renslig og hvordan trene etc.


Våre forventninger til valpekjøperne


Regelmessig kontakt gjennom hele hundens liv


Som ledd i vårt avls-arbeide ønsker vi å holde kontakt med valpekjøperne for å vite at kombinasjonen vi har valgt var riktig. Derfor kommer vi til å holde regelmessig kontakt med alle valpekjøperne gjennom hele hundens liv. Mest de første årene for å se at valpen får den treningen som er nødvendig, og vi vil også, så vidt mulig, komme på besøk for å trene sammen, gå en tur eller treffes på en utstilling. Dette er viktig for oss da det er vår eneste mulighet til å utrede kullet under ett og for at dere valpekjøpere skal få kontakt med hverandre. Også når det gjelder å hjelpe til med å løse eventuelle problem som kan oppstå.


HD/AD røngten.


Ved 12 – 18 måneders alder forlanger vi at der blir tatt røntgen av hofter og albuer. Det er veldig viktig for oss når vi vurderer kullet helsemessig. Og for deg som hundeeier er det viktig å kjenne HD og AD-statusen slik at du kan ta dine forholdsregler i forhold til aktivivet med din hund, skulle ulykken skulle være ute. Vi tar et depositum når dere kjøper valpen som dere får tilbake når resultatet foreligger i Dogweb.


Utstilling


Vi har ikke noe krav om at dere må på utstilling med valpen, men skulle dere ønske dette hjelper vi gjerne til med tips og råd.


Kurs


Valpen skal delta på valpekurs og videregående lydighetkurs med sikte på NKK’s bronsemerke. Dette for at det oppstår mye mindre problem med en hund som du har trent lydighet sammen med, enn om du ikke har.


Avl


Skal hunden i avl skal vi rådføres og vi vil at dere følger Raseråedet avlsråd og anbefalinger. Og blandnings avl er helt og holdent forbudt.


Om problemer oppstår


Skulle der oppstå problemer som gjør du/dere ikke kan beholde hunden så vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe til å løse deres problem. Som valpekjøper fra DuckCharmers kan du forvente hjelp fra oss i hele hundens levetid.


Dersom hunden mot formodning ønskes omplassert skal det alltid skjer via oss. Vi kommer da å hjelpe til med å finne et nytt hjem til hunden. Vi aksepterer ikke at hunden selges videre eller avlives uten at vi er informert på forhånd.


Dersom du nå har lest igjennom alt ovenstående og ikke er skremt bort er du velkommen til å sende oss en søknad om å komme på valpelisten.