OM OSS

Om Oss

Kennel DuckCharmers er lokalisert i Vanse, Farsund i Vest-Agder. Vi, June Anderson og Odd Grødem fikk vår første toller, Thichas Zuper Gizmo, i 2009 og ble meget fort betatt av rasen og dens egenskaper.  Sammen med Gizmo ble vi fort  en del av utstillingsmiljøet og fikk nye venner. Fort innså vi at en Toller var ikke nok og vi måtte ha en mere.


Vår andre toller, Quickstep Foxy Nova vom Lech-Toller Nest,  Foxy, fikk vi i 2012. Før vi fikk Foxy gjorde vi grundige undersøkelser i inn og utland, da vi hadde allerede da planer om en egen kennel.  Vi hadde ønske om nytt blod  inn til landet og fikk lov til å komme til Lech-Tollers i Tyskland på besøk (Munchen) og eventuelt bli godkjent som valpekjøpere, noe vi også ble.


Første juni 2012 kom Foxy til Norge for første gang 8 uker gammel. Hun har siden da vist seg å være veldig lærevillig og ivrig til å arbeide. Hun utviklet seg som vi hadde håpt på og hun er stammor til vårt oppdrett, hvor vårt første kull kom til verden 28 mai 2015.


Sommer 2017 kom Bewitching kullet til verden og vi skulle "ikke" beholde en valp hjemme.  Plutselig  ble det til at vi  skulle beholde ei tispe hjemme likevel istedet for ute på fôr, og da valgte vi å beholde lille skjønne vakre Honey Bee.  Hun har vist seg å være ei skjønn liten frøken med stort potensiale.  I 2018 har hun allerede  gjort det veldig bra. Se hennes side og meritter.


Vi trener jakt, rallylydighet, spor og vanlig hverdagslydighet og det går nesten ikke en dag uten at hundene får litt trening og mentale utfordringer. Om ikke annet så når vi går tur med dem blir det innlagt litt trening. Vi deltatt på jaktprøver, sporprøver og rallystevner og syntes det gøy er å ha noe å trene opp imot. I tillegg til disse prøver og stevner deltar vi også på utstillinger i inn og utland.


Jakttrening er nok  det som står vårt hjerte nærmest og noe vi ser våre hunder elsker å jobbe med.