VALPEPLANER

Valpeplaner  -
Vårt håp er at om alt går vel ha et kull på Arya - Nirvelli Traveling Storms  2024

Arya er vår fôrtispe som vi importerte fra Holland og Kennel Nirvelli januar 2022. Da vi innså vi trengte å få inn nytt avlsmateriale, så vi oss omkring etter interessante kombinasjoner som vi kunne tenke oss å ha med videre. Kullet Arya er fra,  er en veldig spennende kombinasjon - hvor hennes mor er Canadisk og hennes far er Tysk/Finsk. Vi føler oss beæret over at Sandy Paans viste oss tillit til å få kjøpe Arya. Hun er en helt utrolig herlig tispe som vi virkelig kunne ha ønsket å ha hjemme selv. Men med 4 og til tider 5 hunder, har vi mer enn nok. Arya har verdens beste familie i Bamle, hvor hun beriker familiens liv hver eneste dag.  

Over de siste 2 år har Arya vokset og utviklet seg til å bli ei flott og fin tispe. Rolig og stabil med stor arbeidsglede og iver. Denne høsten har hun debutert som jaktkammerat for Thomas og vært med til å sitte på post eller være bandhund. Hun viser tydelig lenge før Thomas ser det, at der er dyr og hvor de er. En dyktig hund som gir mye glede til mange i hverdagen. 

Her er hva Thomas skriver om Arya:

"Om Arya: Arya er en 2 år gammel sjarmør som elsker mennesker og dyr, samme om de er kjente eller ukjente. Hun er husets koseklump og trives best oppå varmeteppet i senga omfavnet av både mor og far og 2 barn som klør på hele hu. Arya har et blikk som ber om oppmerksomhet, og hun er veldig klar over at hun kan sjarmere til seg både godbiter og ekstra kos.


Arya har en fantastisk evne til å finne roen både hjemme og i skogen, kan fint ligge og sløve i timesvis på sofaen med oversikt over nabolaget gjennom vinduet hjemme, for så å skru på den store bryteren når pappa tar på seg jaktklærne og tar frem refleksvesten eller mamma kommer med godbiter og skal trene lydighet.


Hun er særdeles godt vant til små barn og støyende omgivelser, og viser bare omsorg og nysgjerrighet når huset fylles opp. Arya er en tvers gjennom trygg, omsorgsfull, og rolig jente samtidig som hun har en enorm arbeidsevne og glede når det er tid for det.

Arya har en enorm arbeidsevne og glede, og har hatt en kjapp læringskurve hvor det har falt henne naturlig å ha den største ro og stillhet enten om hun skal spore, postere eller finne utplasserte familiemedlemmer i skogen. Hun er svært lærevillig og smart, og det tar henne ikke mange forsøkene før forståelsen for hva menneskene hennes prøver å få lært bort.

Som jakt- og sporhund er hun svært ivrig og nøye, og har etter kort tid knekt koden både på menneskespor, blodspor og ferskspor på rådyr. Hun er testet med fantastisk resultat både som båndhund og posteringsjeger etter klovvilt. Hun apporterer ivrig og selvstendig, og er glad i både land- og vannapportering.

Arya har vist allerede fra ung alder at hun forstår og mestrer lydighet på en god måte. Hun har gjennomført bronsjemerket i lydighet og har en fantastisk behagelig hverdagslydighet iboende seg. Hun slippes hyppig ut av huset og i skoen uten line eller bånd, og kommer tilbake på innkalling både med fløyte og kommando selv om hun er utenfor synsrekkevidde. Hun apporterer ivrig og selvstendig, og er glad i både land- og vannapportering."

 

Hannhund for Arya er ikke klar på nåværende tidspunkt, da Arya ikke ble drektig når vi inseminerte henne i januar. Så vi jobber videre på og finne en ny og flott hannhund til henne.