DuckCharmers Bewitching Kaos

RLI, RLII, RLIII DuckCharmers Bewitching Kaos

Kaos

NONO45476/17

2 juni 2017


http://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=847654


Eiere: June Anderson, Odd Grødem og Eline Borge


HD: A/A (index 107, okt 2018)

AD: 0/0

Øyne: EVCO Clear

PRA: Clear by parentage

CEA: Clear by parentage

JADD: Clear parentage

DE: Clear parentage

DM: Clear parentage

CP1: Clear parentage

CPLS: Carrier (N/A)

CDDY: N/N


Høyde: 51cm

Vekt: 22kg (1/1-18)Meritter:


Rallylydighet:

Klasse 2, 194 poeng, 1:e premie, 2:e plass, 4/11-2018

Klasse 2, 195 poeng, 1:e premie, 2:e plass, 3/11-2018

Klasse 2, 197 poeng, 1:e premie, 4:e plass, Gran, 20/10-2018

Klasse 1, 200 poeng, 1:e premie, 1:e plass, Brekke, 22/9-2018

Klasse 1, 199 poeng, 1:e premie, 1:e plass, Fetsund, 2/9-2018

Klasse 1, 198 poeng, 1:e premie, 1:e plass, Drøbak, 1/9-2018

Klasse 1, 192 poeng, 1:e preime, 3.e plass, Sarpsborg, 30/6-2018


Utstilling:

Exc. Junior, Toller Festivalen Finnskogen, 23/6-2018


Blodspor:

Godkjent ettersøkshund 2019


Annet:

Bronsemerke - bestått

Sølvmerke - beståttKaos var den første fødte i Bewitching kullet. Fra start var han den som kapret vår oppmerksomhet, gang på gang falt blikket på han. En skjønn valp med pågåmodt, herlig vesen og vakker. Vi valgte å beholde han i vår "stall" og vi er deleiere på han sammen med Eline Borge.


Eline er hans eier og matmor i hverdagen, og om alt går vel vil vi kunne bruke han på noen kull. For nå koser vi oss å følge med i hans flotte utvikling og hans instagram konto #tollerkaos.

Eline´s beskrivelse av sin Kaos:


"Helt siden valpestadiet har Kaos vært en fantastisk hund med stor arbeidskapasitet og will to please. Han var (og er) en frekk og rampete liten valp som trenger trygge rammer og konsekvente ”foreldre” for å bli den trygge og rolige hunden han er i dag. Vi har fra tidlig alder fokusert på å ha et tydelig skille mellom jobb og fritid, hvilket har resultert i en veldig god av- og på-knapp. Inne er det fullstendig ro, ute kan han gi jernet enten på tur eller trening. Han er stødig i hodet og utrolig miljøsterk. Det skal mye til før han lar seg påvirke av miljøfaktorer, en fantastisk bonus med å ha hund som vokser opp i en storby.  
Kaos er i sitt ess når han får trene lydighet. Dette har vært vårt fokus fra starten av, både konkurranselydighet og vanlig hverdagslydighet. Kaos fullførte videregående nivå i lydighet da han var 6 mnd. gammel, og tok bronsemerket i lydighet da han var 12 mnd. Nå er det rallylydighet som gjelder. Han har hatt en utrolig rask utvikling og trives godt med metodikken og prinsippene i rally. Kaos var 12 mnd. da han debuterte i klasse 1, og der fikk han direkte opprykk til klasse 2. Vi startet noen flere stevner i klasse 1 for erfaringens skyld, og på debuten i klasse 2 fikk Kaos direkte opprykk til klasse 3, kun 16 mnd. gammel. Det er ingen tvil om at han koser seg med lydigheten. Han har en fantastisk attitude, utholdenhet tempo og presisjon i øvelsene. Vi belønnet ikke med lek før han var 6 mnd. og vi var sikre på at han tålte det. Fokuset var da å få han raskt ”ned” igjen, slik at han ikke ble for høy – noe han er blitt veldig rutinert på. Lek har vært favorittbelønningen helt siden vi introduserte det, og det finnes ikke den godbit som kan trumfe en god dra-kamp. Han er lett å få opp, men han kommer raskt ned igjen og er klar for å jobbe mer. Arbeidskapasiteten hos Kaos er virkelig stor!
Vi ventet til Kaos hadde rundet et år før vi begynte å introdusere jakttrening. Vi jobber fortsatt med grunnlaget for godt jaktarbeid – ro, lydighet, veksling mellom passivitet og aktivitet. Dette har vi jobbet med siden valpestadiet. Som jakthund er Kaos relativt selvstendig, men viser at han gjerne vil få bekreftet at det han gjør er rett. Han viser stor interesse for vilt, vann- og jaktarbeid generelt. Vi introduserte ham ikke for svømming før han var over et år gammel, men han er likevel svært dyktig og trygg i vann. Han har både tempo og høy intensitet i alt han gjør, så vårt fokus ligger i å holde ham ”nede på jorda”. Han er utrolig tålmodig og aksepterer for eksempel at det kastes dummier rundt ham, og at han ikke får plukke opp en eneste en… 
Kaos har ikke fått vist seg så mye på utstilling, men dro i land en Excellent på Tollerfestivalen i juni 2018. Vi ser et stort potensial i vår vakre, kloke, intense, hardtarbeidende, fantastiske hund!